COMPRENSIÓ ORAL: Per 2 punts mira el vídeo i respon

Estimats i estimades,

L’activitat de la setmana és que mireu el vídeo clicant aquest enllaç i contesteu les preguntes redactant un text. Recordeu d’activar els subtítols!

Preguntes:

1. Com és el Soufian i perquè? (què has vist al vídeo que t’ho fa pensar?)

2. En què fa pensar el reportatge?

3. Pensa hipòtesis en passat, que haurien tingut conseqüències en el passat, relacionades amb el vídeo. Fes 2 frases com en l’exemple:

Si + persona (subjecte) +  hagués (+ participi), hauria (+participi) + conseqüència

Exemple 1: Si el Soufian no hagués jugat a bàsquet no hauria conegut els seus companys

Exemple 2: Si els companys del Soufian l’ haguessin discriminat, haurien perdut l’oportunitat de conèixer una bellíssima persona.

31 pensaments sobre “COMPRENSIÓ ORAL: Per 2 punts mira el vídeo i respon

 1. el soufian és un noi amb una malaltia que es diu sindrome de sandrou,té las camas amputades i camina amb protessis.tot i aixo per el no es un impediment si no al contrari,es una persona lluitadora ,positiva,un model de superacio que sempre sonriure i que sempre intenta ser feliç.
  aquet video m´ha fet pensar en moltes coses,que s´ha de ser més positiu, aquet nen es el exemple de lluita ,que a vegades ens ofeguem per res quan hi ha cosas molt importants,tambe he pensat en els pares que li vam ajuda tant amb tanta força i he pensat que a vegades pensem que si aixo ens pasara ens moririem i al cotrari agafem forças per superá les dificultats que hi ha a la vida.

  Si el Messi no hagués conegut al Soufian s´hauria perdut coneixer a un nen tan lluitador com el .
  Si els metges no l´haguessin operat no haurien viscut la seva autonomia.

  • El Soufian es un nen amb __ malantia extanya , pero es un nen ple de somnis amb actitud positiva que afronta el seu dia a dia , suposa una gran lliçó per tots

   En Sofian es un nen , com molts altres persones que tenen una discapacitat fisica .En el reportatge podem veure lo dificil que es per ell afrontar el seu dia a dia en l´actual societat , és a dir podem veure com s´ha d´afrontar en el seu present la seva malaltía , i com lluita per poder tenir un futur normal dintre de les seves posibilitats i amb la seva malaltía

   Si el Soufian no hagués tingut els pares que té , hauría tingut moltes dificultats per el seu desenvolupament

   Si el Soufian no s´hagues emputat les sevas cames , no hauría pogut participar en els jocs de basquet per a discapacitats

 2. El Soufian es un nen que té una discapacitat que l’impideix tenir una vida normal, com qualsevol altre nen.
  Si la gent que és a prop de ell , li hagues protegit molt, no hauría sigut tan independent. Es un noi molt rialler y positiu. Com diuen al video, els limits els posem nosaltres, ell no té limits i quan en té algú, intenta superar-lo.
  La seva il.lusió va ser coneixer al Messi i el va aconsegir. Si en sofian no hagues anat al camp del barça , no hauría pogut pujar las escalas com un jugador de futbol i no hauria conegut al Messi. Fer l’esforç de pujar les escales va tenir la recompensa de sentirse bé per poder pujar ell mateix, sense ajuda i coneixer al Messi. Es va sentir molt feliç amb aixo.
  Crec que tots necesitem aconsegir les nostres metes, i el Sofian ens demostra que per molt difícil que sigui tot, sempre hi ha un camí per poder fer ho realitat.
  El video demostra que no fa falta que la gent ens ho deixi facil, només necesitem una petita ajuda per poder seguir endavant i aixi ens sentirem més realitzats i satisfets, es el que ens dará la felicitat.

 3. El Soufian, es un nen molt lluitador que encara que te una discapacitat física intenta fer una vida normal, jo crec que d´aqui a uns anys ho veurem en alguna olimpiada.

  El reportatge m´ha fet pensar que persones amb més dificutats que nosaltres, tenen la capacitat d’afrontar millor els problemes.

  Si el Soufian no s´hagues operat no hauria tingut tanta autonomia com la que te.
  Si el Messi i l’Alex Monner no haguessin conegut a Soufian s’haurien perdut a un gran lluitador.

 4. El Soufaian, és un nen alegre i molt positiu, és a dir, té una visió sobre les coses positiva, també és un nen lluitador perquè lluita per els objectius que vol aconseguir. En el vídeo he vist que el nen no té cames perquè se les han tallat i li han posat unes ortopèdiques, i ell fa lo possible per acostumar-se. Ell no té cap complexe de que el mirin o l’observin diferent.
  El reportatge m’ha fet pensar que les persones que tenen alguna discapacitat, si són lluitadors, amb l’ajuda dels seus familiars, pot tirar endevant.
  Si Soufaian no hagués volgut posar-se de peu, no hauria pogut jugar mai a futbol.
  Si Soufaian s’hagués quedat sense cames, no podria conèixer al Messi ni ser com ell.

 5. El Soufian és un nen que pateix una enfermetat molt greu que s’anomena síndrome de sandrou. Él mateix a una edat molt curta va prendre la decissió de que l’ amputessin les cames.
  Es un nen que malgrat la seva enfermetat es molt rialler, positiu i amb un espirit de superació encomiable per la seva força que fa cara a l’adversitat..
  Això en fa pensar que no hi ha res impossible, que els límits els posem nosoltres mateixos, amb força, ser positiu i espirit de superació tot pot ser possible.

  Si el Soufian no hagués anat al Nou Camp, no hauria vist a tots els jugadors tant aprop.

  Si els pares del Soufian no haguessin siguts tan fermes, haurian fet a un Soufian menys autosuficient.

 6. inma perez
  El Souflan es un nen amb moltes ganes de fer coses , i de sentirse un mes amb els seus companys , a pesar de tenir una dicapacitat degut a una malaltia de naixement.Es un nen decidit amb molta forssa de voluntat, perque no deixa de fer res tot i que nessesiti fer un gran esfors.
  El reportatge em fa pensar que amb esfors i constancia se arriba molt lluny
  Si el Sofian no hagés portat les cames ortopedicas no hagés pogut caminar
  Si el Sofian no s´agessi esforsat no hauria fet tot el que ha fet fins ara.

 7. 1.En Soufian és un nen molt alegre, apassionat, decidit, amb una incapacitat, però que el que no se li hagin posat límits a l’ hora de fer les coses, fa que tingui una voluntat increible per ser com els seus altres companys.
  2. El reportatge ens fa pensar com ens podem superar, malgrat totes les dificultats. No hem de perdre la il.lusió ni les ganes de fer coses.
  3. Si el Soufian no hagués començat a fer esport no hauria conegut al seu jugador preferit.
  Si els pares del Soufian l’ haguessin possat límits no hauría tingut tantes ganes de lluitar i tantes ganas de superació.

 8. Soufian és un nen que té una personalitat molt positiva que li va permetre desenvolupar una manera increïble d’assumir i superar totes les dificultats sense mai deixar de somriure.
  El reportatge fa pensar que amb il•lusió i força de voluntat res és impossible, i que la vida és fantàstica i mai li hem de deixar de somriure.
  Si no hagués sigut per la seva actitud tan positiva s’hauria perdut moltes coses.
  Si no s’hagués atrevit a practicar esports potser no hauria tingut tants amics.

 9. Soufian, el nen que volia volar!!! Crec que aquesta frase ho diu tot!! es un nen molt lluitador, amb una malaltia estranya, el sindrome de Sandrow, pero no ha renunciat a ser feliç.
  Ho que he vist, em fa pensar que els limits els posen les persones, quan ens rendim i no volem lluitar més. M’agrada la samarreta del Soufian, perque ja ens diu que ell tria seguir endavant, amb el seu esport, el basket, i aixo l’ajuda a tenir amics i una actitud positiva per enfrontar-se a la vida.
  El Soufian, va prendre la decisió més important de la seva vida, amputar-se les cames. Si no hagués prés aquesta decisió, no hauria pogut pujar les escales del tunel de vestidors del camp del barça, i no s’hauria sentit com un jugador més.
  El Soufian, ha pogut cumplir un son, coneixer a Messi, si hagues sigut un nen sense ganas per la vida, potser que mai hauria conegut al millor jugador del mon, i aquesta trobada, ha significat mot per el Soufian, perque__ Messi, le ha dit que es un example per a tothom perque la seva capacitat de superació es digna d’admiració!

 10. El Soufian és un nen de 10 anys que té una estranya malaltia, que es diu la síndrome Laurin-Sandrow, però aquesta malaltia no li influueix a l’hora de ser feliç.
  És un nen molt lluitador, positiuu, alegre, rialler i sobretot amb moltes ganas de viure.
  El reportatge m’ha fet pensar en l’important que és no discriminar els altres per les seves discapacitats i en com pot influir ajudar i no sobreprotegir.
  Per tot això, jo crec que si la gent que está al volant del Soufian l’haguès sobreprotegit no hauría sigut tan independent..
  Mès a mès, graciès a la seva mostra de superació, moltes persones amb discapacitat podran veure les seves vides diferents.
  Potser, si el Soufian no hagués tingut aquesta malaltia mai hauria conegut al Mesi, i ara són bon amics.

 11. Soufian, es un nen petit amb un esperit molt gran. Te una malaltia que l’ha fet perdre les seves cames, pero aixo no l‘ha fet perdre la seva sonriura, els seus somnis. Soufian se caracteritza per tenir una voluntat enorme, no té camas pero juga i fa deporte amb les seves dificultats pero ens ensenya que no hi ha limits i que la voluntat et porta on vulguis.
  Aquest nen tant petit, ens ensenya a tothom a valorar la vida en la mena que ens toqui viure-la.
  Si Soufian no hagues tingut aquesta voluntat, hauria perdut la posibilitat de ser feliç i fer-nos feliços a nosaltres veient li.
  Si no hagues tingut la posibilitat de tenir unes camas ortopediques, les hauria inventat!!

 12. 1_El Soufian es un nen molt,molt, valent,sociable i eixerit.En el video ho he vist un nen molt afectuós,alegre es totalment positiu i aquesta positividad li permet portar una vida feliç.
  2-El reportatge fa pensar molt,en si penso que la vida hem __de__ mirarla positivament per poder enfrontarla .,diguem gairebé tot ser optimistas,ser positius,i pensar que sempre hi ha algù que esta pitjor que nosaltres,valorar la salut i tenir voluntad per a cada cosa que fem.
  3-Si els pares del nen no haguessin estat tan positius,potser el Soufian no hagués estat tan valent.Si el Soufian no hagués estat un nen tan positiu i alegre no hagués tingut tants amics.

 13. El Soufian es un nen molt alegre encara que te una malaltia es desidit, li agrada fer amics
  i sempre esta content.
  El reportatge em fa pensar que amb il-lució hem de seguir endavant, amb aquetes
  personas, amb dicapasitat es impresionant les ganes que tenen d´aprendre per
  seguir endavant
  EL SOUFIAN ES UN GRAN EXEMPLE PER A TOTS.

  *Si el Soufian no s´hagués operat no hauria pogut camina.

  *Si el Soufian no hagués anat a jugar basquet no hauria conegut els seus cumpanys.

 14. El Souflan es un nen molt alegre i positiu , encara de tenir que tingui una discapacitat,m’acommogut les ganes de viure i la felicitat que desprenc.
  Aquest nen es un exemple de lluitar per lo que es vol i de ser feliz amb lo que es te, sense lamertar-se.

  Si el Souflan no hagués tingut una actitud positiva no hauria superat la seva malaltia.
  Si els pares del Souflan no li haguessin portat a fer esport ,no hauria conegut als companys.

 15. En Soufian és un nen de 10 any, és un nen feliç i un nen ple de somnis, que pateix una estranya malaltia, és diu la sindrome Laurin-Sandrow , s´han de decidir que s´havia d´amputar les cames. En aquell moment, el Soufian va tenir una personalitat molt positiva i que li va permetre afrontar i superar totes les dificultats i va veure que ni és ni millor ni pitjor, ni és més discapacitat ni menys i lluitarà fins als limits.
  Que m´ho fa pensar, que els límits, som les persones que els posem, siguin límits físics,o límits de creences, o de pensament….., tot i que tinguin tots aquests impediments i estiguin passant pel que estan passant, tenen un somriure a la cara.

  1- Si el Soufian no hagués assumit totes les seves dificultats, no hauria superat l´igualtat de condicions.
  2- Si els pares del Soufian no l´haguessin donat suport, no se´n hauria estat como “és”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s