Per 4 punts: Escriu un correu electrònic a un amic

EL CORREU ELECTRÒNIC A UN AMIC

Un bon amic t’ha escrit un correu perquè té un problema greu amb (pots escollir) la hipoteca del pis, el cap de la seva feina, un fill rebel o un altre amic amb problemes greus (psicològics, d’addicció al joc, amb la parella…).

Contesta-li el correu electrònic dient-li tot el que s’ha de fer en un cas com aquest. El text té les següents condicions :

1. Respecta la forma i estructura d’un correu electrònic:

Salutació, (amb coma)

Text (començat amb majúscula) i amb les idees ben ordenades.

Comiat, (amb coma)

Nom de qui escriu

 

2. a. Una obligació impersonal:cal/caldrà/caldria + infinitiu, s’ha de/s’haurà de/s’hauria de (p.ex. s’ha de tenir clar que el millor és… , cal començar pel principi…)

b. Una obligació no impersonal amb HAVER DE + INFINITIU (p.ex. has d’anar…)

c. Una obligació amb CALDRE+ SUBJUNTIU (p.ex. cal que vagis, caldria que anessis…)

3. Una combinació de pronoms, en què un dels quals sigui EL/LA/ELS/LES. Els tens a la fotocòpia que vaig repartir a classe. (p.ex. si se l’han de canviar… )

4. Una frase feta (del llibre o de la fotocòpia). (p.ex. no pots fer els ulls grossos)

 

OBTINDRÀS 1 PUNT PER CADA CONDICIÓ QUE COMPLEIXIS SI NO UTILITZES LES FRASES D’EXEMPLE. TINGUES EN COMPTE QUE LA CONDICIÓ 2 SÓN 3 OBLIGACIONS!

Advertisement

56 pensaments sobre “Per 4 punts: Escriu un correu electrònic a un amic

 1. Hola estimat Felix ,
  Em sap greu aixo que t’està passant!
  Fa molt de temps que us conec a tu i a la teva dona i us aprecio molt aixi que m’agradaria que fossiu una altra vegada la parella que vaig coneixer. I per aixo m’agradaria donar-vos un cop de mà.
  El que s’ha de fer en aquest moment es prendre un temps de reflexio, lluny de la teva dona per poder pensar amb claretat. Jo me n’aniria a la cabana que tens a la muntanya i m’emportaria el nou aparell de musica. Fes-me cas, si te l’emportes t’ajudara a desconectar.
  Hauries de parlar amb els seus pares per explicar-lis el que esta passant en la vostra relacio.D’aquesta manera tindrieu un punt de vista diferent del problema.
  Quan tornis cal que vagis directament a parlar amb la teva dona amb tranquilitat.
  Espero que et serveixin les meves idees i que aviat ens veurem tots tres com abans.
  Una abraçada molt forta i fins aviat,
  Lamine

 2. Hola vero,
  T’escric per donar-te la meva opinió sobre aquest tema el que m’has comentant l’autisme que li han diagnosticat a la teva filla.Crec que hauriàs de demanar ajuda a tota la teva familia i parlar sense embuts,perqué haurán d’ayudar-les molt i entendre la situació.Has d’anar al millor especialista que ___hagi.Caldria que fessis ho millor per les dues,i si tots t’ajuden una mica serà més fàcil per poder portar aquesta situació.,seguim parlant.

  Una abraçada,
  Lucy

 3. Hola germá !

  He rebut la teva carta i m’has donat una gran alegría de saber que l’operació de médul hagi sortit bé , ja que has tingut una bona tolerancia al trasplantament. Ara hauries de tenir molta paciencia i tranquilitat per la teva recuperació , hem de destruir aquest tumor d’estomac
  Caldria que estiguessis bé perque d’aqui a un parell de mesos ens veurem, tinc moltes ganes d ‘abraçar – te . Recorda que la teva germana llunyana pot donar – te , un cop de má , aquí estaré pel que necessités , desitjant que els fills i la teva dona estiguin bé

  Una abraçada

  la teva germana Gladys Reyna

   • Hola germá ,

    He rebut la teva carta i m’has donat una gran alegría de saber que l’operació de médul hagi sortit bé , ja que has tingut una bona tolerancia al trasplantament. Ara hauries de tenir molta paciencia i tranquilitat per la teva recuperació , hem de destruir aquest tumor d’estomac
    Caldria que estiguessis bé perque d’aqui a un parell de mesos ens veurem, tinc moltes ganes d ‘abraçar – te . Recorda que la teva germana llunyana pot donar – te , un cop de má , aquí estaré pel que necessités , desitjant que els fills i la teva dona estiguin bé, tinc la colonia que em vas demandar , te la porto aquesta vegada

    Una abraçada

    la teva germana Gladys

 4. Hola Maria,
  Em sap greu el que t´esta pasando amb el teu fill.
  T´escric per donar-te la meva opinió d´aquest tema que m´has comentat, crec que haurias de
  parlar amb el para, dir-li que el Jonathan esta molt rebel, i aixi els dos parlin amb
  el, sense enbuts, cal que sápiga que encara que estiguin separats l´estiman molt i que
  pot conptar amb vosaltras pel que sigui necesario.
  Quan arribis del ecuador trucam i quedarem per anar a prendre un café, que vagi tot bé.
  Fins aviat,
  Rosa

 5. 11/11/2012
  Benvolguda amiga,

  T’escric aquest correu en resposta al que em vas enviar
  l’altre dia, comentantel problema que tens amb la teva parella
  crec que hauries de parlar amb el molt seriosament, perquè a de
  tenir molt clar el que vol, per això crec que cal anar al fons de la
  qüestió, per això penso que hauríeu d’anar a un expert i que el
  us aconselli sobre la situació en què us trobeu i hauríeu de parlar
  sense embuts i ser molt clars
  .
  Espero que el meu consell et serveixi perquè puguis redreçar
  la teva situació.

  Una abraçada molt forta i ànim,

  Susana

 6. Hola! Ana,
  Caldría que ens veiessim per comentar el problema que tens amb l´hipoteca del teu pis .Has nar a la caixa i que téxpliquin ve cuál es el problema que hi a, cal que anessis el ms aviat possible no sigui que despres et demanin algun paper ,i ja saps que ells no sempre ho fan tot ve, i es cuan hi a problemas ,et faran sortir de polleguera.
  Cuan ho tinguis tot ens veiem i veurmen que et puc ajudar.
  Una forta abrassada,
  Inma.

  • penso que em mereixo els 4 punts, perque la estructura del correu electronic, crec que esta ben feta,també la obligació impersonal(caldria que) ,la obligació no impersonal (has d´anar) una obligació amb caldre+subjuntiu(cal que anessis), combinació de pronoms(ells no sempre ho fan tot ve) i una frase feta(et faran sortir de polleguera)

 7. Estimada Loli,

  Després de tant de temps m’he alegrat molt ___ rebre notícies teves, tot i no ser bones com voldria.
  Se que lo estas passant malament en aquests moments i que per molt que et diguem,es dificil superar pero amb el temps tot es passa. jo estare aqui sempre que tu vulguis. A mi el Mikel sempre em a semblat un somiatruitas i tu ets una dona amb el cap ben posat! et mereixes un home millor.
  Cal que comencis a viure la teva vida i deixa de patir per ell,ara el mes important són els nens,com estan?
  Hauríeu de tenir clar per part dels dos que el millor per els es posar-vos d’acord de la millor manera possible,
  Si vols que et doni un cop de ma amb els nens em truques. Ja quedarem per parlar un dia, et truco per teléfon.

  Una abraçada,

  Montse

 8. Hola Ana,

  Acabo de rebre el teu correu i m’has deixat molt preocupada.
  Ha de ser molt dura la situació per la qual estàs passant, però t’has d’omplir de forces pels nens.
  Caldria que anessis a un bon advocat. Cal informar-se bé en aquests casos, ja que s’ha de saber moltes coses per fer-ho bé.
  Ara que recordo! Jo conec a una noia que ha passat per el que tu estàs passant i el seu advocat és molt bo. Parlaré amb ella i li demanaré el numero de telèfon del seu advocat per a tu. Quan me’l doni em posaré en contacte amb tú. A veure si pot ser demà mateix.
  Espero que aviat puguis estar separada d’aquest pocavergonya i puguis oblidar tot el mal que t’está causant.
  Cal que ens veiem aviat per parlar, jo vull donar-te un cop de mà.

  Seguim en contacte,

  Isa.

 9. Hola javi,
  He llegit el teu correu i m’alegro que en moments una mica dificils per tu te’n recordis que sóc la teva amiga i que pots contar amb mi. Em dius que el teu fill esta molt rebel i no estudiia ni fa rés,cal que tinguis paciencia Javi, penso que la vostra separació i després el cambi d’institut li va afectar,crec que hauries de parlar clar i i no parlar amb mitjes tintas amb ell,ja es un adolescent péro tambe esta fent cambis i pot ser necessita l’ajuda d’un psicolog en aquets moments,caldria que li comentessis aquesta posivilitat,l’altre dia me’l vaig trovar al carrer i anava una mica ausent.

  M’agradaria quedar una tarda amb tu per poder parlar una estona,d’acord?
  Un petó,
  Conchi

 10. Hola Joan,
  He llegit el teu e-mail i estic molt apenat amb la teva situació s’ hauria de trobar una sol.lució a aquest problema. Jo et donaré un cop de mà aquest mes amb l’ hipoteca, però has d’ anar al banc i cal que vagis el mes aviat possible per tal d’ organitzar les teves comptes. Has de unificar en un sol, tots els teus pagaments, També t’ hauries de donar de baixa dels pagaments innecesaris, la moto te la vens que no la utilitzas, i jo crec que amb això podràs respirar una mica.
  Fins demà,

  Antonio

 11. Apreciada Maria,
  M’he assabentat de que els teus fills t’estan fent la vida impossible després de la mort del teu marit i volia dir-te que aqui tens una amiga que está aqui per ajudar-te en tot el que necessitis.
  Tot i això, espero que la situació no arribi a tres quarts de quinze.
  Si em permets aquest consell, jo crec que has de buscar un psicòleg especialista perquè t’ajudi a tractar el tema, també has de tenir clar que li has d’explicar la situació a un advocat perquè et defensi i et doni la raó, i per últim, cal que reparteixis l’herència entre els dos fills i que cadascú faci la vida pel seu costat o camí.
  Jo crec personalment que hauries de fer això, però depèn de tu mateixa i del que tu vegis millor per a tirar endavant.
  Fins Aviat!
  Candela

 12. Hola Gerard,

  Sabia que estaves cobrant l’atur però no sabia que se t’acabava ja. Tu no t’amoïnis trobarem una solució, el que importa ara és aconseguir els diners per no deixar de pagar les quotes de l’hipoteca ni tan sol un mes, m’agradaria poder ajudar-te econòmicament però ja saps que en la meva situació no puc fer-ho i que si tingues el_ diner_ necessari per ajudar-te fins i tot te’l regalaria. Hauràs de trobar una forma rapida d’aconseguir ingressos, així que he pensat que podries llogar les habitacions de la teva casa, és cert que és incòmode compartir la casa amb desconeguts, però al final t’hi acostumaries i podries treure-te’n molts diners, a més crec que se les podries llogar als estudiants de la universitat que hi ha a prop de casa teva, segur que no trigaries gaire en llogar-les. També caldria que parlessis amb el banc per a intentar renegociar les condicions del préstec, no crec que t’ajudin molt però qui sap, potser es pot parar el pagament durant uns mesos, diràs que soc un somiatruites però s’ha de intentar.
  Espero haver-te ajudat, ja anirem parlant.

  Salut i força!

  Fede.

 13. Estimat amic Leopoldo,

  T’escric aquet correu perque he parlat amb els teus pares i m’han dit que has tingut un accident laboral i que t’has fet mal en una cama, i per aixo no vols deixar de traballar. Entinc que el teu contracte sigui temporal i tens por de perdre el traball despres de haver estat tant temps a l’atur. Ancara penso que has de tenir el cap ben posat i cal que pensis en la teva salut en primer cop i despres caldria que et preocupessis per el traball, perque en primer lloc estàs tu.
  Be amic desitjo que et recuperis el mes aviat possible.
  Una abraçada, fins aviat,

  Antonio

 14. Hola Manel,

  Com m´has explicat al teu correu, sembla que la teva experiencia amb el traball en Panama no
  t´ha anat molt be, pero s´ha de pensar que de vegades les coses no surten com un vol, t´has de pendre les coses com venen.
  El meu consell es que caldria que tornessis i comencessis de nou. Com tambe em dius que pots tornar a cobrar l´atur uns mesos cal que tornis a Barcelona i despres ja et donare un cop de ma, si ho necessites.

  Fins aviat!

  Pedro

 15. Hola amic,

  He pensat molt en el teu problema amb el cap de l’empresa. Jo no crec que l’empresa estigui tan malament com per retallar tot el que vol fer. Tens sort i el teu lloc no es pot tancar, doncs, crec que hauries de fer el que t’ha dit i retallar el que puguis, sense discutir mes amb ell perque nomes et creará mal de cap. Ets una persona que tens el cap ben posat i penso que ho farás molt bé, malgrat que tinguis que enviar a l’atur a més gent de la que vulguis.
  En primer lloc, cal seure una estona i posar els presupostos sobre la taula. Has de pensar que retallaríes que no sigui personal, per example: viatjes, menjar, trucades de telefon, llum, material d’oficina…
  Després caldria que mirassis els diners que guanyan tots i pensar si esta bén distribuit. Si se’ls pot reduir una mica, els expliques bé el perque d’aquesta reduccio i crec que tots ho entendran. S’ha de fer amb sentit comù per no dir després que has begut oli.

  Espero que vagi bé amb aquests consells, si vols parlar un altre dia em trucas i parlem.

  Una abraçada,

  Isabel

 16. Benvolgua amiga,

  Em dirigeixo a tu, ja que el teu problema es un cas que m’agradaria tractar personalment.
  Certament, tenir un fantasma a casa es una cosa que el preocupa a qualsevol. Despres de llegir el teu correu, he de dir-te que hauria d’anar a la casa teva, per poder posar-me en contacte amb aquest esperit. Fins el dimecres no podre fer la visita. Et vagi bé aquest dia?. Mentrestant, et donaré un consell, caldria que li ignorases! Sí, sé que aquests fantasmas, de vegades poden ser molt pesats, sobretot si volen cridar la teva atenció, obrent i tancant portes, com em comentas, pero, fes-mes cas, ignora-le! Encare que no tocará el dos!.
  Aviat li posarem remei i deixara de molestar. Son animes pedudes, i se les ha d’ajudar perque puguin seguir el seu cami a l’etenitat.

  Rep una cordial salutació,

  Dr. Phantom

   • Benvolguda amiga,

    Em dirigeixo a tu, ja que el teu problema es un cas que m’agradaria tractar personalment.
    Certament, tenir un fantasma a casa es una cosa que el preocupa a qualsevol. Despres de llegir el teu correu, he de dir-te que hauria d’anar a casa teva, per poder posar-me en contacte amb aquest esperit. Fins el dimecres no podre fer la visita. Et va bé aquest dia?. Mentrestant, et donaré un consell, caldria que l’ignoressis! Sí, sé que aquests fantasmas, de vegades poden ser molt pesats, sobretot si volen cridar la teva atenció, obrint i tancant portes, com em comentas, pero, fes-mes cas, ignora’l! Encare que no tocará el dos!.
    Aviat li posarem remei i deixara de molestar. Son animes pedudes, i se les ha d’ajudar perque puguin seguir el seu cami a l’etenitat.

    Rep una cordial salutació,

    Dr. Phantom

    Pd… Crec que ara estará tot bé. He corregit les errades. Encara que tinc alguna dubte sobre els pronoms, clar! Tinc 4 punts? Jo diria que… si! 😉

 17. Hola! Ana,
  Caldria que ens veiessim per comentar el problema que tens amb l´hipoteda del teu pis.Has danar a la caixa i que texpliquin ve cual es el problema que hi a , cal que anessis el més aviat possible no sigui que tinguis que portar-li algún paper i t´els demanin, haurás de portar-lo tot sensa deixarte res, ja saps que ells no sempre ho fan tot ve , i es cuan hi a problemas.Et faran sortir de polleguera.
  Recorda que si he de deixar de fer algo per hanar amb tu ho deixaré i te acompanyaré
  Cuan ho tinguis tot ens veiem i veurem en que et puc ajudar.
  Una forta abrassada,
  Inma,

 18. Hola Conxi,

  M’has deixat de pedra amb la notica que m’has donat.

  Per començar cal tenir les coses, clares i el pensament tranquil. Pensa que avui en dia, moltes de les dones a les qui se’ls diagnostica aquesta malaltia, en surten després d’un llarg patiment. Cal que siguis forta i que segueixis al peu de la lletra les indicacions del metge.

  Tranquil•la que comptes amb el meu suport. Imagino que hauràs d’anar al metge molt sovint, però t’acompanyaré amb molt de gust.

  Salutacions,
  Asier

 19. Estiamada tia,

  He rebut el teu mail. Em fa molta pena la situació que estàs vivint amb __ Pau. Estem acostumats a la idea de que un adolescent sempre dóna molta feina als pares, però en el cas de __ Pau, crec com tu, que cal fer alguna cosa extra. Jo conec a un psiquiatre molt bo a Madrid que podria ajudar-los. Caldria que truquessis a aquest telèfon: 987655253. Ell es diu Carlos Gonzalez i és molt bon amic meu. És molt important que __ Pau prengui consciència que necessita ajuda. Per tot aixo ha d’anar sabent que el meu amic es un doctor.
  Haver com va tot. No serà fàcil que accepti anar a veure’l. Volem que sàpigues, que si ho creus necessari, pots enviar-nos a Pau una temporada. S’acosta agost. Ens el podem portar a casa unes setmanes, haver si podem donar un cop de mà.

  Una abraçada molt forta i salutations,

  Sebas

 20. Hola Manel,

  Mare meva quina situació, entenc perfectament el teu dilema…
  El meu marit també va trobar un pollet petito al carrer i ho el va portar a casa, pero trobar-se un gatet es una altra cosa.
  Tu no t’amoïnis noi, els dos sabem quines opcions tens; la primera portar el gatet a una protectora d’animals, on amb molta sort se’l trobará una nova llar i aleshores no tindras que amoinar-te mes per ell, o la segona opció: sempre pots portarte’l a casa teva pero amb aquesta opció tens que pensar que els gats fan dues cares i també que s’hauria d’esterilitzar per que es ho millor per ell i per tu, a mi m’agrada mes aquesta opcio, jo pensó que et faria molta companyia i tu tens un pis gran pels dos, si t’agrada es una nova i bona oportunitat.
  Cal que ho facis aviat, sino l’estimaras molt i despres no podras fer-lo fora.
  Has de decidir-te aviat noi.
  Un petonet i una forta abraçada,
  Patricia.

 21. Estimada Maria,
  Fa temps li donava voltes a la idea d’escriure’t quatre ratlles a tu que ets una vella companya de infantesa i de cop i volta, rebut el teu correu i m’has deixat sense paraules i em sap greu, de debò, el que t’estàs passant. Jo crec que t’hauries d’anar al un metge per veure’t, atès que ell també tindrà una altre opinió, però t’has d’omplir de forces per dir al pa pa i al vi vi a les persones properes, fills, marit, germanes…..
  I si, a més d’això i un munt de coses més de les quals ja en parlarem en un altre moment. Ja sé que no és culpa teva ser així. Voldria que confiésSIS que aviat arribem al punt desitjat de que siguis un bonic record i deixis de ser motiu de tristesa, encara que egoistament t’he de dir. M’agradaria poder ajudar-te, però ja saps que ara no puc perquè estic de viatge. I també ara els bitllets d’avió estan massa cars. No te amoïnes, més endavant estaré amb tu. Caldria que jo parlés amb el meu marit per compra’n comprar-ne. Les compraré per fins abans del més de desembre o si no pots ser el mes aviat possible. És a dir, jo aniré a veure’t.
  Cal que ens veiem aviat per parlar, jo vull ajudar-te.
  Un petó,
  Ândrea Lopes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s