Per 2 punts: Les diferents cultures del país hem après a enriquir-nos mútuament?

Estimats i estimades,

Les diferents cultures que habitem Catalunya hem après a enriquir-nos mútuament?

Potser no és una pregunta fàcil de respondre, per aquest motiu us proposo dos vídeos. Recordeu que si veieu els vídeos i en llegiu els subtítols, estem aprenent llengua!

Per al primer vídeo, clica aquí.

Per al segon vídeo, clica aquí.

Per 2 punts, respon:

Segons el que veus en els vídeos, el contacte entre cultures ens enriqueix? Quines condicions són necessàries perquè això es doni? Com em puc aprendre dels altres i, per tant, enriquir-me?

PUNTUACIÓ:

Si fas l’exercici i respons les 3 preguntes, sumaràs un punt.

Si per resoldre l’exercici cites alguna cosa que has vist al vídeo, sumaràs el segon punt.

 

 

31 pensaments sobre “Per 2 punts: Les diferents cultures del país hem après a enriquir-nos mútuament?

 1. Jo crec que el contacte entre cultures enriqueix molt , perque s´aprén ___ altra forma de vida amb altres creençies , religiones, formes de cuinar . Perque axò es doni es necessari que totom estigui integrat i que es tracti a totom per igual , per tant que hi hagi una comvivencia , com es el cas de la noia que coneix al noi de la fruiteria ,o el dels nois que han format un grup musical.Jo crec que per aprendre dells hem de relacionar-nos amb ells , i enseñar-les la nostra cultura i que ells façin el mateix amb nossaltres . Pero el mès important de tot es que tots som humans ,i ens podem ajudar com fa el noi amb la noia que te la filla amb discapacitat i escriu un llibre explicant la seva experiecia.

 2. Jo penso que és molt enriquidor estar en contacte amb diferents cultures, ja que gràcies a aquesta diversitat cultural descobrim diferents parts del món amb les seves diferents creences, religions, formes de vestir, formes de cuinar, ..
  Per tal que es doni aquest enriquiment cal tractar per igual a tothom, ja que, tal com ens diu l’Elisabet en el seu vídeo, tots som persones i per això hem de tenir les mateixes oportunitats.
  Per tot això, crec que és molt important conèixer-los i que ens coneguin, de la mateixa manera que ho han fet els quatre nois de diferents cultures units per una mateixa passió, la música, i portant junts millor els seus problemas. I com ho han fet l’Elisabet i el Kewal, que van començar coneixent per ajudar-se i van acabar formant una família.
  Finalment, crec que és molt important conèixer els altres perquè de tot s’aprèn.

 3. M’agradó molt els videos , sobretot el dÉlizabet que parla de la seva experiencia personal , en la cual escriu un llibre per explicar- ho enriquecedor que pot ser conéixer diferents cultures.
  Joves que s’uneixen per la passió musical,intenten buscar-se camí per independitzar- se , encara que ara es visqui una situació de desconfiança per la situació de crisis que es viu actualment, se senten integrats i Catalans
  Segons la meva experiéncia , la difereéncia entre cultures és una experéncia rica peró el fonamental és la tolerancia , tant pels quals viuen al seu país com els quals vénen d’altres paisos …..

 4. HÀBITS ALIMENTARIS 24/11/2012
  Introducció
  Es poden definir com els hàbits adquirits al llarg de la vida que influeixen en la nostra
  alimentació. Cada dia més persones intenten portar una dieta equilibrada, variada i suficient acompanyada de la pràctica d’exercici.
  Opinió personal
  Una dieta variada ha d’incloure aliments de tots els grups i en quantitats suficients per cobrir les nostres necessitats energètiques i nutritives. Jo penso que hem d’aprendre el que és una dieta sana i la importància de fer exercici físic.
  Primer argument a favor
  D’una banda per mantenir-nos sans i forts, és molt important portar una alimentació adequada. No només és important la quantitat d’aliments que mengem, si nó també la seva qualitat, ja que amb dues influeixen en el manteniment adequat de la nostra salut.
  Segon Segon argument a favor
  En segon lloc la dieta mediterrània es basa en el consum d’oli d’oliva, pa, fruites, fruits secs, hortalisses, llegums, peix, ous, formatge, iogurt, pasta i arròs. Per acabar, si aquesta dieta s’acompanya d’un estil de vida actiu i saludable, on es realitza exercici físic diari ens aportara grans beneficis per a la nostra salut.
  conclusió
  Per tant no es tracta d’un canvi temporal, si nó de canviar significativament d’estil
  de vida i conseqüentment aconseguir així que la vida sigui més llarga i saludable.
  Susana López

 5. Jo penso que el contacte entre cultures,si ens enriqueix,ens ensenya a veure la realitat de com viuen altres països,encara que les diferents cultures ens semblan un món diferent,tots som iguals,i és important mantenir-nos units sense importar diferències com religions, cultures etc, el tenir-nos tolerància ser positius i de ment oberta com ho és la Isabel (vídeo)una bona manera d’aconseguir la integració és l’acceptació, la compación, i tolerància.,.aprenem ajudant a integrar totes les persones vinguin d’on vinguin posant voluntat d’ambdues parts…

 6. Les diferents cultures del país hem après a enriquir-nos mútuament?

  El contacte entre cultures ens enriqueix?
  Si.
  No hi ha cultures millors ni pitjors. Evidentment cada cultura pot tenir formes de pensar, sentir i actuar de manera diferent.
  Quines condicions són necessàries perquè això es doni?
  La meva opinió és que una cultura no evoluciona si no és a través del contacte amb altres cultures.
  Com em puc aprendre dels altres i, per tant, enriquir-me?
  Per poder aprendre de les altres crec que és necessari la integració entre cultures, on cap grup cultural està per sobre de l’altre, afavorint en tot moment la integració i convivència d’ambdues parts.
  Susana López 24/11/2012

 7. Jo crec que un pais on conviuen diferents cultures és molt enriquidor per els seus ciutadans, perquè no estan limitats en les seves formes de vida.
  Conviure amb ciutadans d’altres paissos i cultures es bo, perquè ens fa que siguem mes tolerants, com es el cas del nois que formen un grup de musica, ancara que siguin de pais i cultura diferent. Especialment el cas de l’Elisabet i el Khewal som un exemple d’amor i tolerancia.
  Per tant, aixo demostra que no som tant diferents, que les diferencies culturals, religioses etc. son superables i aixi gaudir d’una molt bona relació de convivencia.

  Antonio Cañete,

 8. La meva vida es un contacte continu entre dues cultures per aixo he de fer de rei negre a la cavalcada del meu poble (somriu) . Si que ens enriqueix , jo aprenc de la cultura de la meva dona com ella de la meva, sempre des del respecte a la diferencia .
  Per tenir la possibilitat de contacte entre cultures cal tenir una mentalitat oberta i acceptar les diferencies i tambe conviure en un entorn multicultural .Per exemple a l’Africa convivim moltes cultures diferents i aixo fa que des de petits aprenem a parlar moltes llengues i tradicions .
  Cada dia aprenc coses noves comunicant-me amb gent i tambe llegint llibres de cultures diferents. participant en actes populars .
  Una de les frases que m’ha agradat es “no ets d’aqui ni d’alla” es el meu cas quan estic aqui vull anar alla i quan estic alla vull tornar aqui ,i crec que ara soc una barreja, malgrat molta gent d’aqui nomes vegi el meu color. Jo nomes busco el meu equilibri amb les parts positives de cada cultura amb que convisc.

 9. Jo penso que el contacte amb altres cultures ens enriqueix molt i ens ajuda a millorar com a persones, ja que podem aprendre molt d’altres persones amb diferents cultures. Perquè no s’ha de jutjar a una persona pel seu aspecte físic o per la seva cultura, jo crec que per jutjar a una persona cal conèixer-la i tractar amb ell/a. Estic segura que si moltes de les vegades que jutjem a les persones sense conèixer-les ens molestèssim a parlar amb elles i a tractar-les, ens emportariem una sensació molt bona.
  Les condicions que són necessàries jo crec que són la confiança en els altres, tenir la oportunitat, aprofitar-la, donar amb una persona d’altra cultura, és a dir, tenir la sort de conèixer-la i tenir ganes d’aprendre coses noves.
  I per últim jo crec que puc aprendre dels altres, parlant amb ells, que t’ensenyin les seves maneres de fer les coses, les seves maneres de divertir-se, de cuinar…

  Candela 25/11/12

 10. Jo crec que el contacte entre cultures enriqueix molt.
  Les condicions que s’ han de donar per tal de que això es doni es tan ser una mica oberts, no tenir por de coneixer coses ni persones diferents i sobretot no pensar que la única realitat és la nostre. Con diu l’ Elisabeth al video ” son enriquidores perquè descobreixes un mos que és diferent i si son una traba son mes per l’ entorn”.
  Puc apendre dels altres obrint-me a ells i no tenint prejudicis.

 11. Jo crec que l’interculturalitat ens enriqueix a tots,sempre podem apremdre cosas noves tots junts,penso que una condició necessaria es estar oberts mai estar tancats com deia el Diego, el noi del video,tots som persones.
  Tambe podem aprendre dels altres compartin, com ha fet la parella de l’Elisabet,el Kewal,va tenir predisposició per ajudar i aprendre a la mateixa vegade.
  El meu marit treballa a un col-legi que un cop a la setmana cuina menjar d’altres paissos i aixi els nens coneixen les costums a traves del menjar.
  Jo estic molt contenta de compartir les clases de catalá amb companys d’altres cultures.

 12. El contacte entre cultures ens enriqueix molt perquè s’aprent de cada persona dels seus conocimens i de las seves vivencias .Tenint la opurtinat de conèixer les diferents formàs que vivim la vida entre els diferents paissös , Les condicions necessàries perquè es doni això, es que cadascú de nosaltres estén disposats a escoltar i compartir entre els diferents conociments.
  Això es una mica difícil perquè vivint en una societat molt egoista a on tothom va a la seva i tot esta mal vist. M’Agrada’t el vídeo a on el Khewal i la Elisabet comparteixen la seva vida siguen tant diferents.Jo he fet cursos amb difents persones de diferents llocs i les admiro perquè han tingut el valor de sortir dels seus pobles i deixar als seus familiars i fils per tenir una vida millor per els.

 13. Jo crec que el contacte entre culturas enriqueix molt tant a l´una com a l´altra
  perque s´apren les costums de cadascu.
  agradat l´ istoria del Khewal i l´Elisabet perque comparteixen la seva vida i las
  sevas costums.
  Jo estic molt contenta d´aprendre les tradicions de catalunya i m´agradaria
  segueix cuneixen__ més.

 14. Jo crec que si ens enriqueix, perqué coneixen com viuem altres cultures i podem incorporar a la nostra, coses que desconexíem. Per això cal que ens respetem i aprenguem els uns dels altres, encara que hi ha gent que no ho fa, hi ha molta que si lo fa, formant grups d ´amics i fins i tot families. Pèro el més important ès que respetem els seus costums, encara que ens sembli estranyes, com succeeix en el video de la dona i la seva parella india, que segons la seva cultura , quan conegui a la seva sogra hauria de tocar-li els peus.

 15. Jo penso que les cultures ens enriqueix molt, perquè s’aprèn l`expressió del diferents formes, parlem la llengua que parlem, compartim. Aquesta és la meravella de ser humans ( la comunicació).
  Això es dóna, és el que fa que visquem en un món sempre diferent i que cada dia darrere de cada cantonada hi puguem descobrir quelcom que ens arrenqui un somriure, amplificant amb cada llengua.
  Jo aprenc cada dia, quan surt al carrer m’agrada fixar-me en tots els detalls, les cares de la gent, els colors, les converses de la gent. Per tot això, aquest món ens ofereix tantes coses! I és cosa nostra fer que ens les segueixi donant, un món que és ple de formes, de sons i de colors. I de llengües.
  Fins i tot, en aquests vídeos ens ensenya les circumstàncies quan a un ésser humà se’l priva de la inseguretat d’expressar el que més l’entusiasma fer-ho. Com ho han fet els quatre nois.
  I suposo que cadascun té les seves diferències de cultures i la diversitat en les llengües.
  Donar a conèixer als altres persones i els seves orígens, s’aprèn a enriquir-nos mútuament.

 16. Per a mi, hi ha una maxima que intento tenir sempre present, “viatjar obre la ment”.
  Els videos que ens proposa L’Isaac, estan carregats d’emocions, ja que ens acosten a una realitat, pero aquesta realitat de vegades no es com la que veiem al nostre entorn. Crec que l’ideal seria que ningu mirés als altres com si veiés un enemic, perque te un color de pell diferent, perque te una forma de vestir diferent, perque te una altra llengua o te altra creença o religio. Pero mes de un cop ens fa por coneixer gent d’altres paisos, mes alla d’Europa, perque tenim molts prejudicis, la televisió ens fa tenir una idea preconcevida de molts paisos arabs, indis, sudamericans, etc… que fins i tot, rebutgem qualsevol acostament d’aquestes persones, que son tant normals com nosaltres.
  Moltes vegades som nosaltres mateixos els que posem barreres al coneixement, tancant la nostra ment al desconegut.
  En el mon en el que ara vivim, tenim la possibilitat de poder aprendre d’altres cultures, tenim la posibilitat de viatjar i de relacionar-nos com molta gent, fins i tot dins de les nostres fronteres, i no ho aprofitem, per las nostres inseguritats, per el por que ens inculquen. Hauriem d’intertar ser mes oberts i pensar que tots som persones i que ara uns son aqui, pero en el futur, pots ser tu, el que hagis de marxar a un pais desconegut, on per la resta de la gent, tu seras l’extranger.

 17. A vegades tenim al cap que els canvis no son bons i que tenim que escoltar als nostres avis i pares, pensar i ser com ells eran i pensaben, pero el mon es molt diferent. Jo ara visc a un poble on hi ha gent de tot el mon i es difícil fer entrendre a la gent gran que podem aprendre de tothom si ens escoltem y ens adonem que nomes podem sumar i podem aportar a altres tot ho que ells ens van ensenyar, ¿ com ? fen moltes experiencies junts… nomes necesitem tolerancia i moltes ganes de disfrutar de tot el que la gent ens pot donar, amb tota la gent posible que tenim al voltan i que nomes jugando a baloncesto o oferint la nostra ajuda a una mare amb una filla amb problemas podem cambiar molt nostre punt de vista sobre el que ens envolta.

 18. És clar que el contacte entre cultures ens enriqueix, els humans emigren des de fa segles i nosaltres mateixos som el resultat de la barreja de persones que provenien des de diferents llocs del món, tot el que està al nostre voltant és l’evolució d’una llarga història d’intercanvis, així com les llengües porten paraules amb les influencies etimològiques més llunyanes. Conseqüentment, tot el que coneixem és el resultat del contacte entre cultures diferents.
  En el vídeo el Khalid diu que “tots som persones, tots tenim opinions”, de fet ens trobem en un món en que la societat es torna cada vegada més multicultural i això ens dona la possibilitat d’aprendre a veure les coses des de més punts de vista, compartir idees i aprendre mútuament, només cal aprendre a conviure amb els altres tenint una mentalitat oberta a les diferents cultures.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s