Per 3 punts: Text d’opinió

Estimats i estimades,

Aquesta setmana hem d’escriure molt. Obtindreu 3 punts més si escriviu un text explicant-me la vostra opinió sobre un dels temes següents:

Per escriure el text, utilitza la següent plantilla perquè tingui una bona estructura:

Obtindreu 0,5 punts per cada apartat que tingui el vostre text (títol, introducció, opinió, argument 1, argument 2, conclusió), en total 3 punts.

Bon cap de setmana!

24 pensaments sobre “Per 3 punts: Text d’opinió

 1. L’OBESITAT

  Una part important de les persones tenen aquest problema. Se calcula que l’obesitat afecta avui dia a més de 300 milions de persones al món.

  A mi em sembla que la vida que portem tan accelerats i amb tanta innovació, ens obliga a menjar malament i ràpid i a fer poc exercici físic.

  En primer lloc, com l’obesitat es produeix quan una persona ingereix més calories de les que necessita el seu organisme, crec necessari menjar només el que el nostre cos necessita.

  En segon lloc, com l’obesitat és un gran problema per a la salut, que provoca hipertensió, diabetis, colesterol,… Cal tenir-la en compte i intentar-la eliminar al més aviat________.

  Pert tant, el ritme de vida que portem implica aquest problema. Per combatre’l cal alimentar-se bé i fer exercici físic moderat com caminar, anar en bici,… La nostra salut ens ho agrairà.

 2. LES MASCOTES ESPECIALMENT EL GOS

  Cada dia hi ha mes persones que abandonan als seus gossos

  Ultimament veig que la gent _____ regala per nadal , per els seus fills

  Jo penso que cada any hi ha mes gossos abandonats

  En primer lloc penso que son ésser vius , no coses

  Crec que haurien de ser mes responsables

  Per tant els amos haurien d’educar , ser mes responsables amb les seves mascotes per una bona convivencies entre els veins

  Especialment les mascotes gos criats amb amos responsables son molt afectuosos , agraits i fidels ……

 3. Els animals domestics

  Actualment es parla a la radio i televisió que cada dia més persones abandonan els animals domestics als carrers.
  Una part important que es veu afectada es la protectora d’animals,que reben menys ajudes dels ajuntaments i en canvi tenen més animals i volen ajudar-los.

  A mi em sembla que molta gent quan es fa càrrec d’un animal no s’adona compte de la responsavilitat que aixo comporta.

  En primer llóc s’ha de pensar que tots els animals tenen les seves necessitats i volen l’estima dels seus amos i que se’ls tinguin cura.

  En segon lloc tambe penso que encara que t’agradin,a vegades pot soposar una despesa, les vacunes, les cures,etc…en moments de crisis com aquests hi ha gent que no pot fer-ho.

  Per tant, si per la teva situació no pots tenir-los , mai pensis en abandonar-lo. Hi ha moltes associacions d’animals que els recullen tot i que no reben moltes ayudes, sempre els cuiden. Un animal domestic fa molta companyia sobretot a la gent gran i als nens, de fet hi ha hospitals que porten gossos per fer companya als nens amb malalties greus. Tambe tens la posivilitat si t’agraden i no pots tenir-los a casa, fer de voluntari per ajudar a cuidar-los a llocs d’animals.

 4. ELS ANIMALS DOMÈSTICS , UN MÉS DE LA FAMILIA

  Ultimament , es donen mols casos d’abandonaments de gossos, potser per la crisi. Aixó ens afecta a tots.
  S´ha de ser resposable i respetuós amb els animals.

  Crec que quan es decideix tenir un animal domèstic, ha de ser amb les idees clares i pensar que és un més de la familia, si no s’está convençut, es millor no fer-ho.

  Per començar els animals son éssers vius , no joguines , es mereixen respecte , i no s´han d´abandonar.
  Si els abandonem estem donant molt mal exemple als nostres fills,i les associacions protectores estan massa plenes d´animals.

  Per acabar s´ha de ser molt dolent per fer-li mal o abandonar un animal indefens.
  Fan molta companya , i s´els estima molt.

  Així doncs hem de concienciar-nos de que no s’han d´abandonar els animals, que tenir un animal domèstic té molts avantatges que ajuden a persones amb discapacitats, malalts ,també per fer terápies………

 5. La crisi es sinonim d’abandonament d’ animals ?
  Cada vegada trobem mes animals als carrers o amb protectores d’ animals. Sempre hi hagut aquest problema , de fet durant molts anys hem vist publicitat que ens ajuda a ser mes responsables amb els animals que sempre han estat el millor amic de l’home.Avui amb la crisi es cada vegada mes dificil mantenir un animal per aixo hi ha mes abandonament__.
  Jo crec que tot aixo que estan passant els animals es injust .
  D’una banda si l’home des de sempre hagues deixat els animals en el seu ambient mai haguessim arrivat a aquesta situacio. D’altra banda ja que hem introduit els animals a la nostra vida, hem pres un compromis amb ells i per tan hem de ser mes responsables amb nostres actes.
  Per tant hem de tenir mes responsabilitat amb ells, no avui tenir- ne i dema deixar -los al carrer.
  Cal conscienciar a la gent que un animal es un ser viu i que quan l’acceptem a casa nostra passa a dependre de nosaltres .

 6. L’ AUGMENT DEL NUMERO DE PERSONES OBESES

  En els últims anys ha augmentat molt el numero de persones obeses en la nostra societat.

  Jo crec que el canvi de costums a la societat actual ha generat uns hàbits alimentaris bastant dolents i una vida molt sedentaria.

  D’ una banda, la nostra vida tan agitada i tan ocupada fa que s’abusi dels menjars ràpids i dels plats precuinats, tot aquest menjar té moltes calories i engreixa molt i també és poc saludable.

  En segon lloc, sobretot en el cas dels joves, hi ha una manca important d’ exercici, degut sobretot al abus de les noves tecnologies (videoconsoles, televisió, telèfons mòvils….).

  En conseqüència està creixent una joventut molt poc saludable, nosaltres hem de fer tot el que estigui al nostre avast per intentar canviar això. Hem de retornar a la nostre dieta mediterrànea, tan saludable, i fer exercici físic periòdicament. La nostra salut ens ho agrairà.

 7. ELS ANIMALS EN ADOPCIÓ:

  Últimament m’he donat compte de que amb la crisi la gent abandona més sovint als seus animals de companyia, és a dir a les seves mascotes.
  Jo penso que quan tu adoptes a un animal l’has de cuidar, no el pots abandonar ja que és de la teva propietat, és a dir, és com si fos de la teva família i per això abans de de comprar-lo o adoptar-lo, t’ho has de pensar molt detenidament perquè és una responsabilitat molt gran.

  Per començar abans d’abandonar-lo, encara que estem en crisi, jo crec que el podries alimentar i cuidar, donant-li restes de menjar (sempre i quan estiguin en bon estat i no siguin perjudicials per a la seva salud), és a dir, abans d’abandonar-lo a qualsevol lloc, pots encarregar-te de mantenir-lo fent un esforç, com he dit abans, pensant en que és un membre més de la família.

  En segon lloc abans d’abandonar-lo, has de pensar que l’has criat encara que hagi sigut durant molt poc temps i vulguis o no, l’animal t’agafa carinyo i tu a ell també. Seguidament si vols deixar de cuidar a un animal o desfer-te’n d’ell, lo millor és portar-lo a una associació d’adopció, com una ONG on pots deixar la teva mascota abans d’abandonar-la al carrer i allà la cuiden.

  En conseqüència, abans de comprar-lo o adoptar-lo pensa-t’ho molt bé i abans d’abandonar-lo o donar-lo raona-ho bé. Perquè els animals no tenen perquè estar sufrint i passant-ho malament per els capritxos de la gent.
  Sigueu més responsables!

  Candela

 8. Actualment hi ha una gran majoria de persones obeses i aixo significa un greu risc per la salut, com problemes de colesterol, hipertensió etc.

  Crec que aquest problema es dóna mes en paisos sesenvolupats a causa de l’estres, estil de vida, competitivitat etc.

  En primer lloc, hem de prendre la vida amb mes tranquilitat i tractar de no caure en el consumisme que ens fa viure de manera accelerada menjant qualsevol cose, i ens oblidem el mes important que som nosaltres i la nostre salut.

  En segon lloc, canvi-ar els habits de vida, fer esport amb regularitat i una dieta baixa en calories.

  Per tant, per combatre l’obesitat s’ha de tenir habits de vida saludables com: fer exercici fisic amb regularitat i una dieta com la Mediterranea que es rica i variada.

 9. ELS ANIMALS DOMÈSTIC

  Ultimament m´he adonat que hi ha molta gent amb animals domèstics, una gran part d’ells són gossos.
  Jo crec que hi ha gent que no és responsable de tenir un animal al seu càrrec, el tenen com si es traces d’una moda.
  En primer lloc, hi ha gent que es passa tot el dia fora de casa i l´animal està tot el dia tancat en un pis. Jo penso que els animals han d´estar en un lloc més gran, per poder-se moure amb llibertat
  En segon lloc hi ha molta gent que deixa les caques enmig del carrer, penso que les autoritats haurien de controlar-lo mes.
  Per tant, tenir animals de companyia no és només donar-lis de menjar,cal ser responsable i proporcionar-les altres cures, com vacunar-los i un lloc adequat per viure.

 10. MAXIMES QUE AJUDEN A MANTENIR EL COS SA.
  Ultimament, veiem als medis de comunicació com ens aconsellan sobre l’importancia de seguir unes pautes basiques d’alimentacio i d’exercici per mantenir el cos en forma i sa.
  Cada dia son mes les persones que intenten no deixar-se portar de la ma de un ritme de vida sedentari, amb prises i sense pensar que es bo per al seu cos.
  Personalment, crec que hem d’esforçar-nos una mica per a portar una vida mes sana i saludable. Encara que de vegades sigui complicat.
  En primer lloc, hem de pensar que el nostre cos es una maquina perfecta, i com tal, hem d’intentar que tingui un correcte funcionament. Per tal que aixo sigui aixi, es precis fer exercici al menys un par de dies a la setmana, aixi no ens resintirem si la nostra feina ens fa estar asseguts moltes hores.
  En segon lloc, hem de tenir en comte una bona alimentació, fer com minim tres apats al dia, pero si pot ser cinc, millor, aixi a la hora del apat principal i despres al sopar, no tindrem tanta gana. L’alimentacio ha de ser sana i equilibrada, on no pot faltar carn, peix, legumbres, fruita i lacteos. Tambe es important no oblidar beure aigua, al menys un litre i mig al dia. Aquest ens ajudara a eliminar toxines.
  Per tant, hem de tenir clar que no podem estar tot el dia asseguts i menjar qualsevol cosa, sense pensar que es el millor per a nosaltres, i per tant per a tenir un cos sa, i una bona salut.

 11. L’OBESITAT ISOBREPÉS

  Aquest es un tema d’actualitat ja que es dóna sempre i sobretot en els adolecents a causa de la mala alimentació i abséncia d’exercici fisic periódic.,hauría d’interessar a tot el món,En 2012,al voltant de 40 milions de nens menors de cinc anyo d’edat tenien sobrepés.
  Crec que estem tan ocupats en estudis,traball,etc que se’ns oblida de portar una alimentació saludable i de fer ejercici,això porta a donar li el mal exemple als nens i els que més pateixin siguin els adolecents., a aixó sumen els jocs con la pcp on els nens es quedem ximples llarques hores asseguts.
  Per acabar no hi ha obesitat si no hi ha sobrepés en qualsevol cas informa bé amb especialistes.
  Per tant hem de concienciar-nos i preocupar més per la nostra salut a base d’una bona alimentació,informació,activitat fisica,i i no seguir una vida de zombis tan rutinària del treball a la casa, de la casa a la feina.

 12. Animals de companyia, molt mes que aixo.

  Avui dia la gent cada vegada tenim mes animals a casa nostra, i aixo fa que augmentem la despesa familiar amb els nostres animals de companyia. Aixo en temps de crisis te greus problemes per tothom incloses les administracions publiques i sobretot per les associacions d’animals, que avui dia tenen mes animals i menys ingressos que anys enrere.
  D’una banda la gent no es conciencia de que els animals no son objectes dels que ens podem desfer, i que quan adquirim un animal ens comprometem amb ell a cuidar-lo i mantenir-lo. He de tenir clar que me’l portaré de viatge o trobaré un lloc on el pugui deixar amb tots els cuidats necesaris, li donaré una llar i el menjar necessari per al seu creixement i desenvolupament futur i he de tenir en compte que malgrat tot això estigui solucionat els animals necesiten serveis veterinaris anuals que tenen despeses elevades.
  De l’altra banda les administracions públiques han d’ajudar a les associacions d’animals donant suport econòmic i no deixar-les abandonades tan facilment com nosaltres fem amb les nostres mascotes.
  Per tant seria una bon treball fer classes pels nens en col • legis, explicant la importància que tenen els animals, fomentant el respecte per ells desde petits fent veure que l’afecte que ells ens donen incondicionalment, nosaltres hem de tornar-se’l. També caldria que informessin als posibles compradors o adoptants de tots el problemes i totes les solucions que tenen abans de adquirir o adoptar un animal de companyia, per que no tothom estem preparats per tenir una mascota i si finalment la volem, necesitem ajuda per trobar i escollir la mascota mes adequada per la nostra llar.

 13. Hàbits alimentaris.
  Últimament es menja pitjor que mai, no fem bé els àpats i estem molt lluny de la riquesa nutricional de la famosa dieta mediterrània.
  Trobo que la causa principal és la rapidesa de la nostra societat actual, que no ens permet seguir una alimentació equilibrada.
  D’una banda, els joves són els més propensos a adoptar patrons alimentaris no tradicionals i poc saludables, tant por la falta de temps com per la falta d’experiència a la cuina.
  D’altra banda, moltes persones adultes també realitzen els seus àpats fora de casa, sovint a establiments de menjar ràpid. Això és poc saludable, ja que sovint es menja mal malament i molt ràpidament.
  Per tant, cal tenir una dieta variada i equilibrada, ja que la mala alimentació és causa de diverses malalties com tant simplement el mal humor o el cansament, en canvi una correcta nutrició augmenta les defenses contra les malalties, dona més forces i, a més a més, crea alegria, satisfacció i optimisme personal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s